Voorzittersoverleg Alkmaar

Wijkcentra zijn er voor de mensen in buurt

De Alkmaarse buurt- en wijkcentra zijn gesloten volgens de richtlijnen van de RIVM.  Maar de meeste centra zijn bereikbaar voor vragen van buurtbewoners en als er hulp nodig is bij boodschappen doen, maaltijden, de hond uitlaten, enzovoorts.  Natuurlijk wordt hierbij gewerkt volgens de regels die we allemaal moeten volgen vanwege de Coronacrisis. Ook kunnen mensen terecht voor een gesprek per telefoon; gewoon voor een praatje of om van gedachten te wisselen. Daar wordt in de ene wijk meer gebruik van gemaakt dan in de andere, maar behoefte is er zeker.

 

Als er wat nodig is...

Wijkbewoners vragen regelmatig hulp aan de vrijwilligers van Voor Mekaar voor  het uitleggen van een brief van een organisatie of instantie. Maar in deze Coronatijd kunnen ze niet even binnenlopen in De Oever. Nu wordt  er een foto van de brief gemaakt en via de smartphone doorgegeven. Of de brief wordt door de brievenbus gedaan. Telefonisch wordt de brief dan doorgenomen en wordt eventueel de betrokken instantie gebeld.

 

‘Met een aantal buurtbewoners houden we extra telefonisch contact, omdat we weten dat ze alleen zijn. Dat wordt zeer gewaardeerd,’ vertelt een medewerkster van De Wachter. ‘Ook zien we de vraag naar boodschappen toenemen. Ik denk dat bewoners steeds beter door krijgen dat ze bij ons kunnen aankloppen als ze hulp nodig hebben.’

 

Initiatieven in Coronatijd

Ook al zijn de buurt- en wijkcentra dicht, er gebeurt van alles voor en met de buurtbewoners. Júist in deze tijd. Via deze website laten we weten wat er gebeurt in de wijken,  via korte nieuwsartikelen. De contactgegevens van de diverse buurt- en wijkcentra en bewonersondernemingen zijn te vinden op de pagina locaties (klik hier)

 

 

 

Secretaris Voorzittersoverleg

Tanja Schermerhorn